Elcykel – fordele og ulemper

Elcykler er ved at blive rigtig populære. Specielt blandt ældre, da det på denne måde er blevet lettere for dem at komme frem og tilbage, uden at de vil komme til bruge for meget energi.

Men lige som med alt andet, er der både fordele og ulemper ved elcyklen, og der vil her blive nævnt nogle af dem.

Fordele

  • Det er langt billigere at købe en elcykel, end at købe en bil. Det er nemlig i dag meget normalt at tage bilen på arbejde, men det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, at anskaffe sig en bil, for slet ikke at snakke om benzinudgifter og afgifter.
  • Det er samtidig også mere miljøvenligt at benytte en elcykel, frem for at køre bil, eller at benytte offentlig transport for den sags skyld. CO2 udslippet på en elcykel er nemlig kun en brøkdel af størrelsen, som ved benzindrevne køretøjer.
  • Det giver god motion, uden at tage for meget energi. Køber man sig en lækker og moderne dame elcykel, betyder det nemlig ikke, at man ikke selv skal yde en indsats for at komme fra a til b. For at motoren kan starte, skal man nemlig træde i pedalerne. Derudover kan man selv indstille på motoren, hvor meget denne skal hjælpe, så man kan benytte en elcykel stort set uanset hvilken kapacitet og energi, man selv har.

Ulemper

  • En elcykel kræver selvfølgelig et batteri. Et sådanne batteri skal behandles på en bestemt måde, for at det opretholder den oprindelige levetid. Dette kan for nogle være svært at vænne sig til, specielt da der er flere ting at huske.
  • Der kan også sagtens være defekter på et batteri, da man aldrig kan garantere 100% for elektronik. Dette gør selvfølgelig, at meningen med en elcykel lidt frafalder, og derfor bliver ligegyldig.
  • På grund af motor, batteri og alt andet udstyr der følger med en elcykel, gør dette selvfølgelig, at cyklen bliver meget tung. Det kan være et problem for nogle, mens det for andre blot er en vanesag.

Der er fordele og ulemper ved alt, også ved elcykler. Men der er mange positive aspekter ved at investere i disse praktiske elcykler i København, da det gør det nemmere at komme rundt, og mere komfortabelt for mange parter. Er man i tvivl om, hvor vidt man skal investere i en elcykel, kan man forhøre sig ved sin lokale cykelhandler, så kan denne forklare både de positive og negative aspekter i det.

Smartmove
Jagtvej 7
2200 København N
31 32 18 11