Sådan tager du et godt portrætfoto

Det helt rigtige portrætfoto er svært at tage – det er nemlig ikke bare at tage et foto af en person. Et portrætfoto bør afspejle den person, som er på portrættet. Det er med den rette teknik muligt at få den ønskede stemning frem, så portrætfotoet udstråler netop det, som der ønskes. Der er i den forbindelse mange aspekter at tage højde for, hvilket kan være svært at overskue og få gennemført, så der kommer et veludført resultatet. Du kan dog heldigvis sikre dig at godt portrætfoto ved at få hjælp fra en professionel fotograf fra Odense, som har stor erfaring med at tage det helt rigtige portrætfoto.

Både til privat og erhverv

Portrætfotos bruges i mange forskellige sammenhænge, og portrætfotoet skal naturligvis tilpasses efter situationen. I den forbindelse skal der blandt andet tages højde for lokationen, lyset og stemningen, som fotoet bør udtrykke. Det er ikke let, men en god planlægning af fotoet betaler sig i længden.

I erhvervsmæssige sammenhænge skal der ofte tages portrætfotos til at vise virksomhedens medarbejdere. Her skal virksomhedens værdier medtænkes i portrættet, så fotoet afspejler virksomhedens budskab. Dette er både muligt til mindre virksomheder og større virksomheder, hvor det blandt andet er muligt at få taget et erhvervsmæssigt portrætfoto i Odense samt i resten af landet. Her kommer fotografen ud til jeres virksomhed for at tage gode portrætfotos af alle medarbejdere.

I private sammenhænge vælges der oftest at få taget portrætfotos til særlige begivenheder som eksempelvis konfirmationer, runde fødselsdage eller som børnebilleder. Det er derfor muligt at få taget professionelle portrætbilleder af hele familiens medlemmerne uanset alder. Det kan både foregå i fotografens studie såvel som et udvalgt sted i Danmark. Mulighederne er mange, og i samarbejde med den dygtige portrætfotograf kan I i fællesskab finde frem til det helt rette sted. Det er i den forbindelse også muligt at få taget gruppebilleder af eksempelvis hele familien til den årlige sommerfest eller andre begivenheder, som skal mindes gennem flotte billeder.

Gør-det-selv portrætfoto

Mange personer er glade for at tage fotos, hvoraf der kan være et ønske om at tage portrætfotosene selv. Her er det en oplagt mulighed for dig som fritidsfotograf at deltage i et fotokursus, hvor de basale tips og tricks for spejlreflekskameraer gennemgås af en dygtig fotograf. Det vil gøre enhver amatørfotograf klar til at kunne begynde et tage fotos, hvor du kan undgå klassiske begynderfejl. Gennem undervisningen vil det være muligt at blive bedre til at tage fotos, så du en dag kan tage gode portrætfotos selv.

Henning Rix Fotografi
Havnegade 4
5000 Odense C
21 47 54 05